حجت الاسلام علی شکری در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به اینکه نامگذاری سال ها توسط مقام معظم رهبری به برنامه های کشور جهت می دهد، افزود: نامگذاری سال 91 به نام تولید ملی حمایت از کار و سرمایه ملی در واقع برش و برگ دیگری از سال جهاد اقتصادی است و به عبارت دیگر سال تولید ملی استمرار همان سال جهاد اقتصادی منتهی بر محور حمایت از کار و سرمایه ایرانی است.
وی حفظ استقلال اقتصادی را یکی از تاثیرات بسیار مهم این نامگذاری در حرکت عمومی کشور دانست و گفت: یکی از شعارهای اساسی مردم در پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود.
استقلال اقتصادی نیازمند تامین زیرساخت هاست
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان با اشاره به اینکه، استقلال دارای ابعاد مختلف از جمله اقتصادی هست، اظهار داشت: برای رسیدن به استقلال اقتصادی نیازمند تامین زیرساخت ها، دستیابی به تکنولوژی های نوین و نیز کار و کوشش مضاعف است.
شکری رسیدن به مرحله قطع کامل وابستگی اقتصادی به بیگانگان را یکی دیگر از تاثیرات شعار امسال عنوان کرد و افزود: برای نایل شدن به این هدف مهم لازم است به نیروهای انسانی و سرمایه های داخلی اتکا و اعتماد کرد بدون توجه به دو عامل نیروی کار داخلی و سرمایه های ایرانیان در داخل کشور نمی توان به مرحله قطع وابستگی اقتصادی رسید.
وی ایجاد اعتماد به نفس در نیروهای جوان و تحصیل کرده را از دیگر تاثیرات نامگذاری امسال بیان کرد و گفت: در عصر حاضر نیروهای جوان، تحصیل کرده و خلاق یک کشور از سرمایه های ملی و مهم بشمار می روند.
شکری ادامه داد: مجموعه کشورمان به برکت بیش از سه دهه تلاش و کوشش امروز مملو از جوانان تحصیل کرده و خلاق دانشگاهی است.
دانشگاه ها در بارور سازی ذهن خلاق جوانان در عرصه های مختلف پیشگام باشند
عضو ستاد مبارزه به قاچاق کالا و ارز استان سمنان افزود: ایجاد حس خود اتکایی و اعتماد به نفس می تواند خلاقیت و نوآوری را در بکارگیری تکنولوژی و علوم روز در بین جوانان افزایش دهد و دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی می توانند در بارور سازی، بازسازی، ساماندهی و بکارگیری ذهن های خلاق جوانان در عرصه های مختلف علمی، اقتصادی پیشگام باشند.
شکری ایجاد تعامل سازنده بین حوزه های مختلف اقتصادی و دانشگاه ها را از عوامل بسیار مهم و موتور حرکت اقتصاد کشور دانست و افزود: شایسته است مسئولان امر در این حوزه ها تدابیر لازم را بیاندیشند و از فرصت های موجود کمال استفاده را بنمایند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان از دیگر تاثیرات نامگذاری امسال را حمایت از تولیدات صنایع داخلی ذکر کرد و افزود: یکی از پیامدهای این شعار در سال 91 حمایت از تولید صنایع در داخل کشور است و این حمایت می تواند در مراحل گوناگون شامل موافقت اصولی، سرمایه گذاری، استفاده از تسهیلات بانکی و ال سی های ارزی، خرید و ورود ماشین آلات، استفاده از معافیت های مالیاتی و تولید و مصرف کالا انجام شود.
تولید صنایع مطابق با فرهنگ بومی و دینی باشد
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان تولید صنایع مطابق با فرهنگ بومی و دینی را یکی دیگر از تاثیرات شعار امسال عنوان کرد و گفت: یکی از موضوعات مهم در تولیدات صنایع، توجه تولیدکنندگان به فرهنگ ملی – دینی و سلیقه های مختلف است.
شکری ادامه داد: تولید کنندگان نباید صرفا از کارخانجات غربی در تولید کالاها تقلید کنند بلکه می بایست تکنولوژی و صنایع را مطابق سلیقه های اقوام و فرهنگ مختلف در کشور بومی سازی کرده و به عبارت دیگر صنایع داخلی ما بگونه ای نباشد که همان فرهنگ غرب را در خانه ها و منازل منتقل کند.
وی تولید ملی را نیازمند سه رکن دانست و با بیان اینکه رکن اول آن توسعه فرهنگ کار و تلاش و کوشش مضاعف است اظهار داشت: دین مبین اسلام تاکیدات بسیار فراوانی بر انجام کار و تلاش و کوشش در جامعه دارد بگونه ای که زندگی شبانه روزی را به سه بخش تقسیم بندی کرده که یک بخش آن به کار و فعالیت اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه دین مبین اسلام با تنبلی، کاهلی و تن پروری مخالفت جدی دارد و چنین جامعه ای را مذمت می کند، خاطرنشان کرد: ائمه معصومین (ع) بخشی از زندگی خود را به کار و تلاش اعم از کشاورزی، باغداری و رسیدگی به مشکلات مردم اختصاص می دادند.
کار و تلاش بدون اثربخش بودن، بی فایده و بلکه مضر است
عضو شورای فرهنگ عمومی استان سمنان افزود: از طرفی صرف کار و تلاش بدون اثربخش بودن بی فایده و بلکه مضر است انسان باید به کاری که انجام می دهد توجه کند و ببیند به چه میزان اثربخش و کارآمد است.
شکری بکارگیری درست سرمایه ها را رکن دوم تولید ملی عنوان کرد و افزود: بکارگیری سرمایه ها توسط اشخاص حقیقی و حقوقی در جوامع نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری در چرخه اقتصادی کشورها دارد.
وی ادامه داد: گاهی اوقات سرمایه ها متوجه کالاهای خدماتی و یا کالاهای مصرفی می شود؛ گاهی سرمایه ها صرف زیرساخت های اقتصادی، صنایع بزرگ، سدها، نیروگاه ها و ... می شود و گاهی سرمایه ها به سمت مسکن، سکه و طلا و ... سوق پیدا می کند.
سرمایه گذاری ها مطابق آمایش سرزمینی باشد
عضو کارگروه اشتغال استان سمنان افزود: هر یک از این بکارگیری ها در اقتصاد جوامع تاثیرات خاص خودش را دارد ولی بهترین کار این است که اولویت های اقتصادی از سوی دولت تعیین و مطابق آمایش سرزمینی، سرمایه گذاری ها انجام شود بگونه ای که به تولیدات کشاورزی، باغی و ... آسیب نرساند.
وی رسالت دولت را در این بخش بسیار مهم و سرنوشت ساز دانست و گفت: در برخی از مواقع کارخانه ای و یا صنعتی در استان و شهر احداث و یا منتقل می شود در حالی که هیچ سنخیتی با منابع آن سرزمین، نیازهای مردم و بازار و منطقه وجود ندارد.
شکری اظهار داشت: لذا بکارگیری سرمایه ها نیازمند برنامه ریزی درازمدت و مطالعه پیامدهای اقتصادی در هر منطقه است و نیازمند مراحل مطالعه کالبدی منطقه، مطالعه از حیث توجیهات اقتصادی و فنی، مطالعه از حیث منابع سرزمینی، مطالعه از حیث تامین منابع انسانی و فنی، مطالعه از حیث ارتباط بین صنعت با دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی موجود، مطالعه از حیث ایجاد اشتغال به کار و مطالعه از حیث تولیدات آن کارخانه است.
"بازاریاب" نقش اساسی در معرفی و مصرف کالاها دارد
عضو شورای فرهنگ عمومی استان سمنان رهنمون ساختن مردم به مصرف کالاهای ایرانی را رکن سوم تولید ملی بیان کرد و گفت: در عصر حاضر بازاریابی "مدیریت بازرگانی" یکی از رشته های تحصیلی دانشگاهی است بگونه ای که بازاریاب نقش اساسی در معرفی و مصرف کالاها دارد علاوه بر بازاریاب نقش رسانه ها را نیز در معرفی کالا نباید نادیده گرفت.
شکری افزود: امروزه کالاها با برندهای مختلف تولید می شوند و چنان از تنوع برخوردار هستند که مصرف کننده را در انتخاب کالا دچار سردرگمی می کنند و به عبارت بهتر مشتری را با برندهای مختلف و با گزینه های متعددی روبرو می سازند لذا در انتخاب کالا وسواس به خرج می دهد و به برند اصلی و معروف و مشهور توجه می کند.
تولیدکنندگان داخلی به سلیقه مشتری توجه بیشتری داشته باشند
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان تصریح کرد: تولیدکنندگان داخلی باید در رقابت با غول های اقتصادی دنیا به منظور محور قرار دادن تولید ملی، سلیقه مشتری خود را در انتخاب کالا مورد توجه قرار بدهند؛ از این رو لازم است به کیفیت کالاهای تولیدی خود توجه بیشتری نشان دهند تا مردم بتوانند در انتخاب کالاهای ایرانی رقبت بیشتری نشان دهند.
وی گفت: از سوی دیگر باید مردم هم به این نکته توجه کنند که خرید کالای ایرانی به منزله حمایت از تولید ملی است و به هر میزان که کالای ایرانی خریداری شود از سرمایه و نیروی کار ایرانی حمایت و پشتیبانی شده است.
شکری در پایان تصریح کرد: در هریک از این موارد دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و ملت فداکار نقش موثری دارند که باید بدان پرداخته شود.
نظر شما